Over mij

ruud-rensink-thats-me

Mijn carriëre vóór mijn zelfstandig ondernemerschap kenmerkt zich door enkele jaren in de transportbusiness en 8 jaar verkoop van automatiseringsproducten (van pc, software tot complete netwerken).

Ik ben nu 38 jaar trainer en ruim 30 jaar zelfstandig ondernemer. Begonnen met automatiseringsadvies en al snel computeropleidingen met het complete scala van WordPerfect, Windows tot en met FrontPage en Internet.

Tevens veel reïntegratiekandidaten getraind, oa met de training klantencontact en sinds 2006 steeds meer BreinTrainingen met Mind Mappen, Snellezen en Memory.

* * *

Als ondernemer heb je constant te maken met verkoop. Want, als ik niet verkoop dan heb ik geen inkomsten, zo simpel is dat. Inkoop is natuurlijk ook constant aanwezig en management en boekhouding completeren het geheel.
Training door Ruud Rensink

Mijn hart ligt bij het trainen. Ik wil graag anderen trainen en dan vaak anders als de meeste trainers. Ik wil de deelnemers zélf laten nadenken over de stof en detoepasbaarheid ervan aangezien ik weet, vanuit mijn breinkennis, dat alleen op dié manier de lesstof goed beklijft.

Je kan wel 2 dagen achter elkaar trainen met een gezellige avond ertussen, echter dat heeft veel minder effect dan periodiek een korte effectieve training. Zo simpel is dat.

* * *

Ik heb zelf in mijn leven een groot aantal trainingen gevolgd. En blijf constant trainingen volgen. Verkooptrainingen, beurstrainingen, onderhandelen, bedrijfsvoering, communicatietraining Neuro Linguïstisch programmeren (NLP), Mind Mappen, SpeedReading, Memory en meer. Tevens heb ik in mijn 35 jaar arbeidszame leven heel veel gelezen over verkoop, het menselijke brein, psychologie en dergelijke. Oh ja, ik volg nog steeds lezingen, (online) trainingen, video’s, bezoek netwerkbijeenkomsten en meer van dat.

M’n brein laten rusten en denken dat ik voldoende weet, nee dat zit niet in mijn aard. Ik wil de deelnemers aan mijn trainingen voorzien van relevante én actuele inzichten en kennis, dat betekent dat ook ik moet blijven leren.
Maar, dat is geen opgave, ik leer graag!

Vooral hoe het brein leert heeft mijn interesse. Oftewel, hoe kan je zo effectief mogelijk leren. En voor mij betekent dat dus: hoe kan ik in zo kort mogelijke tijd de deelnemer zo goed mogelijk trainen. En dat lukt!